Een lift huren voor je verhuizing of nieuwe meubels?

Inhoudsopgave

Ga je verhuizen of krijg je nieuwe meubels, dan is het verstandig om een lift te huren. Zo hoef je niet de trap op en af met zware of omvangrijke spullen.

Een verhuislift kan ongeveer 400 kg tot aan de 12e verdieping (37 meter) liften. De voordelen hiervan zijn onder andere:

Wij realiseren ons, dat vaak op het allerlaatste moment pas blijkt, dat de verhuizing niet zonder verhuislift mogelijk is. Wij zijn het dan ook gewend om op het laatste moment gebeld te worden. Deze zogenaamde Last Minute klussen doen wij graag en rekenen hiervoor dan ook géén toeslag.

Direct reserveren
Binnen 1 - 2 uur gefikst
Meer dan 15 jaar lift expert
Lift komt tot de 9e etage

Een lift huren voor verhuizing

Je gaat verhuizen en wilt een lift huren. Kies je dan voor een lift waarbij je zelf de bediening regelt, of huur je een lift waarbij een professional de bediening verzorgt?

Het is raadzaam een lift met bediening te huren als je zelf geen ervaring hebt met het opstellen van een lift.

Een foutje is snel gemaakt en kan vaak leiden tot aanzienlijke kosten.

Bij Meubellift.nl kun je een lift huren inclusief ervaren liftoperator. Onze operators bedienen niet alleen de lift, maar helpen ook mee het liftplateau correct te laden.

Meubels blijven onbeschadigd
Geen last van rugpijn meer

Verhuiswagen met Lift huren

Wil je een verhuiswagen met lift huren? Voor de lift ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verhuren liften door het hele land en zijn voornamelijk actief in de driehoeken Den Haag, Amsterdam, Utrecht en de driehoek Maastricht, Tilburg, Nijmegen. Ook als je gaat verhuizen naar Duitsland en een verhuiswagen hebt gehuurd, kun je bij ons een lift huren. Vanuit Venlo bedienen wij het westelijke deel van Nordrhein-Westfalen.

Door een verhuiswagen met lift te huren, verhuis je een stuk voordeliger. Verhuisbedrijven rekenen vaak flinke bedragen, geld wat je beter aan andere zaken van je verhuizing kunt besteden, zoals bijvoorbeeld een nieuw bankstel. Verhuizen is uiteindelijk niet moeilijk, zeker niet als je gebruik maakt van een lift. Verhuisliften, ook bekend als meubelliften, zijn immers gemaakt om van je verhuizing een licht karwei te maken.

Als je nog geen verhuiswagen hebt gehuurd, kun je terecht bij bekende bedrijven als Boels en Bo-rent. Daar huur je al een verhuiswagen voor ongeveer €100 per dag. Al met al kost een verhuizing dan ongeveer €250 als je deze zelf uitvoert met behulp van een verhuiswagen en lift.

Wat ervaren onze klanten
blank

Lift huren in Amsterdam

Een lift huren in Amsterdam is mogelijk. Bij Meubellift.nl kun je in bijna heel Nederland, inclusief aangrenzend België en Duitsland, een lift huren. Met onze vestiging in Amsterdam bedienen we niet alleen Amsterdam zelf, maar ook omliggende steden zoals Den Haag, Utrecht, Haarlem, Alkmaar, Leiden en Hoofddorp. 

Het huren van een lift in Amsterdam is handig wanneer je nieuwe meubels geleverd krijgt en deze niet door de smalle trappenhuizen van de Amsterdamse grachtenpanden passen. Ook voor het tillen van zware objecten zoals een koelkast of piano bieden wij een oplossing met onze liftverhuur in Amsterdam.

Onze liften in Amsterdam beschikken over de benodigde RVV-vergunning om op trottoirs of fietspaden te mogen staan. Het blokkeren van een trambaan met de lift is echter niet toegestaan, en voor het volledig blokkeren van een straat is een aanvullende vergunning nodig die je zelf moet aanvragen. 

Geda Lift huren

Je krijgt nieuwe meubels of gaat verhuizen en wilt een Geda lift huren? Het is van belang om te kijken welke soort Geda lift je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een; opbouwlift, pannenlift, ladderlift, sleeplift, meubellift, of verhuislift. 

De laatste twee zijn alleen inclusief bediening te huur. De overige liften kun je bij verhuurbedrijven zoals Bo-rent en Lumar huren. Let op, hoewel het bedienen van een Geda lift niet moeilijk is, is een fout snel gemaakt.

Wanneer heb je nu een Geda opbouwlift/Steeklift nodig en wanneer is een sleeplift of meubellift beter? 

Een Geda opbouwlift is nodig wanneer je op een plek moet tillen waar je met een aanhanger of auto niet kunt komen, zoals je achtertuin. Gaat het om meerdere objecten of om een volledige huisraad, dan is het altijd verstandig om een sleeplift, verhuislift of meubellift te huren. Deze zijn stabieler en hebben een groter plateau waar spullen minder snel vanaf vallen.

Een Geda pannenlift huren is alleen de juiste keuze wanneer het gaat om bouwmaterialen, zoals de naam al aangeeft, bijvoorbeeld dakpannen.

Veelgestelde vragen

De kosten voor het huren van een lift zijn afhankelijk van enkele factoren, namelijk:

 • De locatie waar de lift nodig is, vanwege variabele voorrijkosten per locatie. Als je flexibel bent qua tijd en/of datum, zijn de kosten vaak lager omdat het liftbedrijf je kan inplannen in een efficiënte route en geen onnodige kilometers hoeft te rijden.

 • Het verdiepingsniveau waarop gelift moet worden. Tot de 9e verdieping rekenen wij geen toeslag. Vanaf de 9e verdieping tot aan de 12e, soms zelfs 13e verdieping, moeten wij onze XXL-lift inzetten en wordt de reistijd meegerekend in de prijs.

 • De gewenste datum en tijd van het gebruik van de lift. Als je flexibel bent in tijd, geldt vaak ook een flexibele prijs.

Hoeveel het kost om een ladderlift te huren hangt af van enkele factoren, namelijk:

 • In welke gemeente is de ladderlift nodig, dit ivm de voorrijkosten die variëren per plaats, bent je flexibel in tijd en/of datum dan zijn de kosten vaak lager omdat het liftbedrijf je dan in een route kan inplannen en geen onnodige kilometer hoeft te rijden.

 • Naar welke verdieping moet het gelift worden, tot de 9de verdieping rekenen wij geen toeslag vanaf de 9de verdieping tot aan de 12de, soms wel 13de verdieping moeten wij met onze XXL ladderlift komen en wordt de reistijd meegerekend in de prijs.

 • Wanneer heeft u de ladderlift nodig kan ook van invloed zijn op de prijs, heeft u de ladderlift nodig op een vaste datum en tijd dan zijn de reguliere tarieven van toepassing, ben je flexibel in tijd dan is de prijs dat ook.
 

Hoeveel het kost om een bouwlift te huren hangt af van enkele factoren, namelijk:

 • In welke gemeente is de bouwlift nodig, dit ivm de voorrijkosten die variëren per plaats, bent je flexibel in tijd en/of datum dan zijn de kosten vaak lager omdat het liftbedrijf je dan in een route kan inplannen en geen onnodige kilometer hoeft te rijden.

 • Naar welke verdieping moet het gelift worden, tot de 9de verdieping rekenen wij geen toeslag vanaf de 9de verdieping tot aan de 12de, soms wel 13de verdieping moeten wij met onze XXL bouwlift komen en wordt de reistijd meegerekend in de prijs.

 • Wanneer heeft u de bouwlift nodig kan ook van invloed zijn op de prijs, heeft u de bouwlift nodig op een vaste datum en tijd dan zijn de reguliere tarieven van toepassing, ben je flexibel in tijd dan is de prijs dat ook.

Er zijn verschillende soorten verhuislift en ook verschillende namen voor verhuisliften.

 • Verhuislift Synoniemen zijn: Meubellift, ladderlift

  Geschikt voor het verhuizen van alles wat in en rondom het huis hoort zoals: meubels, piano’s, witgoed, tafelbladen, zonnepanelen, badkuipen en bouwmaterialen.

  Deze liften zijn opgebouwd op een auto en hebben dus wel vrije toegang nodig tot de plek waar gelift moet worden, er zijn verschillende uitvoeringen qua lengte van de mast. De meeste verhuisliften hebben een Mast van 27 meter maar er zijn ook uitvoeringen met 30, 31, 34, 37 en zelf 71 meter.

   

 • Sleeplift synoniemen zijn: Ladderlift, treklift een aanhangwagen lift

  Geschikt voor bijna alles rondom en in huis maar met een beperking tot maximaal 250Kg in ideale omstandigheden, deze liften zijn vooral handig voor wanneer en verhuislift te groot is om de plek van bestemming te komen.

 • Opbouwlift synoniemen zijn: geda lift, steek lift, accu lift, ladderlift en pannenlift.

  Geschikt voor bijvoorbeeld in een achtertuin waar zelf een sleeplift te groot is om te komen, meestal is er een beperking van 200 Kg. en maximaal 10 meter hoogte. Het opbouwen van deze lift vergt enige ervaring en tijd. Deze liften komen met een verhuisplateau of een pannenbak uitvoering. Voor bouwmaterialen is de pannenbak de juiste keuze, voor meubels is een verhuisplateau een vereiste. 

 • Pannenlift synoniem is ladderlift

  Voornamelijk geschikt voor dakdekkers die materialen het dak op gelift moeten hebben zoals dakpannen, voordeel van deze lift is dan in de kop van de mast een scharnierstuk aangebracht kan worden waardoor deze in een hoek opgesteld kan worden.

 • Kanalenlift synoniem balkenlift

  Enkel geschikt voor het liften van zware tot zeer zware materialen zoals constructiebalken, het gebruik van deze lift voor meubels moet absoluut afgeraden worden.

Afhankelijk van wat er moet gebeuren en waar er gelift moet worden kan de prijs variëren, wanneer u van een officieel belastingbetalend bedrijf gebruikmaakt ligt de prijs tussen de €90 en €150 per uur.

Er zijn bedrijven die toeslagen rekenen per verdieping, echter is dit onnodig omdat een opstelling naar de 2de of 3de verdieping net zo snel en makkelijk gaat als naar bijvoorbeeld de 6de verdieping, pas vanaf de 9de verdieping zijn toeslagen meer voorkomend. 

Een pannenlift wordt meestal per dag verhuurd, de prijzen hiervoor liggen tussen de €100 en €250 per dag. U moet deze lift dan vaak wel zelf ophalen en terugbrengen en de bediening zelf doen.

Afhankelijk van wat er moet gebeuren en waar er gelift moet worden kan de prijs variëren, wanneer u van een officieel belastingbetalend bedrijf gebruikmaakt ligt de prijs tussen de €90 en €150 per uur.

Wasmachine Lift huren

Heb je een wasmachine lift nodig voor je nieuwe aankoop? Bij ons kun je een wasmachine lift huren. Onze lift kan tot 400 kg tillen en tot de 12e verdieping hoog gaan.

Door gebruik te maken van een wasmachine lift voorkom je schade aan muren, balustrades en trapleuningen. Een wasmachine lift is echter slechts een beschrijving, het product dat je nodig hebt is een meubellift.

Deze is geschikt voor het tillen van niet alleen een wasmachine, maar alles wat bij een inboedel hoort.

Om ervoor te zorgen dat de wasmachine lift geplaatst kan worden, is het belangrijk dat de ruimte recht voor het raam of balkon vrijgehouden wordt, omdat de lift daar geplaatst moet worden.

Ook mogen er geen obstakels tussen de plek van de lift en het raam staan, zoals lantaarnpalen of bomen. Dit omdat de mast van de lift recht op het raam gericht moet zijn; schuin is bijna nooit mogelijk.

Als bovenstaande geen belemmering vormt, kun je bij ons een wasmachine lift huren.

Een verhuislift in actie op de Helschriksel in Venlo, ondersteunend bij een soepele verhuizing.

Lift huren bij Boels

Heb je een lift nodig en overweeg je een lift te huren bij Boels? Dat kan. Maar voor dezelfde prijs, en vaak zelfs voordeliger, kun je bij ons een lift huren inclusief bediening, waardoor je sneller klaar bent. 

Huur daarom niet bij Boels, maar bij ons. Onze operators helpen zelf mee met het beladen van het plateau, dus je huurt niet alleen een lift, maar ook een extra paar handen.

Het huren van een lift bij Boels of vergelijkbare bedrijven zoals Lumar en Bo-rent is geen goede optie als je geld wilt besparen. Zo’n 80% van al onze opdrachten wordt binnen het eerste uur voltooid. 

Wanneer je een lift huurt bij Boels, moet je de lift ophalen en terugbrengen, de lift opbouwen en afbreken zonder ervaring, een borg van rond de €1500 betalen, een extra verzekering afsluiten en gebruik maken van een lift die minder stabiel is en vaak ook minder goed wordt opgesteld. 

Al met al ben je al snel een halve dag kwijt aan iets wat via ons binnen 1 uur geklaard kan zijn. Huur daarom geen lift bij Boels als je tijd wilt besparen. Ja, je bent waarschijnlijk eerder klaar dan wanneer je alles via de trap zou tillen, maar je bent een stuk langer bezig dan wanneer je een lift bij ons huurt.

WhatsApp gesprek starten?